Tags » Interview

writing || in conversation with: Jarrod Goldsmith's advice on Networking and Entrepreneurship

Last week, I attended a youth entrepreneurship conference in Ottawa organized by the Government of Canada. I had a phenomenal time, learned a lot, and got to meet some amazing young and veteran entrepreneurs. 2.078 woorden meer

Writing

How Dr. Frank Helped to Change My Life!

Last week, my post was MIA. It was because I was interviewing the man who helped to change my life. I had the opportunity to sit down with Dr. 1.226 woorden meer

Health

Cora (of Grim, by Gavin McCallion)

Dear readers, tonight with me is a young woman, with a unique heritage.

With two dads and a year she was locked up in a basement and forced to practice her music, she has a very intriguing tale to tell. 1.431 woorden meer

Interview

ВИДЕО: Целото интервју со министерот Оливер Спасовски во „Уреднички брифинг“

Секој еден кој ќе се обиде да удри полицаец или институција, полицијата мора да реагира и да интервенира. Комитите ги користат како средство во овие протести се до оној момент кога ќе почне постапка против нив.

– Тие што ги искористиле не се јавуваат за да прашат каде се и што прават и дали се во полиција. Навивавчките групи сакаат да покажат сила пред полицијата на различни натпревари и слично,но лошо е што ова се случува на вакви протести, рече во „Уреднички брифинг“ на 1ТВ, Оливер Спасовски, министер за внатрешни работи.

– Во сабота повторно се организираат и имаме индициии дена се организираат за нереди. Јас во оваа емисија апелирам да се откажат од црни сценарија, затоа што државата нема да дозволи да биде вовлечена во вакви сценарија.

– Најавувам дека полицијата ќе ги штити граѓаните, самите себе и институциите. Тоа е клучната улога на полицијата.

– Нема никаква паралаела помеѓу Шарената револиција и овие протести. Идејата е сосема различна и начинот на организација, изјави во „Уреднички брифинг“, министерот за внатрешни работи, Оливер Спасовски.

Погледнете го целиот разговор со министерот Спасовски:

Interview

Life Answers From An Interview

Since last November I have been actively hunting and applying for another job. There are personal and professional reasons why I will eventually leave my current job. 131 woorden meer

Inspiration

Ten +1 Questions with Author S.T. Campitelli

Readers and visitors,

Below you will find the answer to the Ten +1 Questions I do ask many authors to answer after I read their books. 985 woorden meer

Interview